EMAB – Över 30 års erfarenhet.

Adress

Vinstigen 4
624 48 Slite

Öppettider

Vardagar:
07:00 – 16:00

Ring oss

Telefon:
0498-222290
a

Exempel

Här kan du läsa lite om tidigare arbeten vi utfört.

Bilderna är inte alltid de bästa men de är i regel tagna i all hast med mobiltelefon. Undrar du över något så går det alltid bra att kontakta oss.

Felsökning

Här är vi iväg och letar fel på en hyggligt stor mobilkran som höll på att resa vindkraftverk.
Denna bild har vi som skolexempel för att visa hur det inte skall se ut. Ombyggt, tillbyggt, ändrat otaliga gånger, som tur är så var det här precis innan det revs. Men det var en utmaning att hitta rätt bland trådarna.
Efter mycket letande och mätande så visade det sig att det var en utsliten kägla inuti en tryckbegränsare som gjorde att det bara fungerade sporadiskt.

Modernisering

Vi har här bytt ut styrning & övervakningsutrustningen på 2 hjälpkärror på ett fartyg, på plats sitter 2 moderna DSE-paneler. Efter noggrannt förarbete utfördes bytet under natten medan fartyget lossade sin last och kunde sedan segla iväg på morgonen med de nya panelerna i drift.

Här har vi byggt ett nytt styrskåp till en hetoljepanna. PLC-systemet ringer eller skickar sms vid störning, det går även bra att skriva till den och fråga om status & temperaturer. Självklart finns även batteribackup för att meddela vid strömavbrott och även automatisk återstart.

Detta är ett gammalt elverk med få drifttimmar som senare moderniserades med ny spänningsregulator, styrning & automatisk nätväxling, nu står det som reservkraft hos en nöjd mjölkbonde som aldrig har längre strömavbrott än de 20s som det tar för verket att starta och ta last.
Här byter vi ut styrningen på en travers som tidigare var uppbyggd med relälogik & pneumatiska tidreläer som efter 30 års tjänst börjat slakna. Vi byter ut hela innehållet i styrskåpet med ny PLC-styrning för hög tillförlitlighet i många år framöver.
Denna reservkraftsanläggning sedan 70-talet behagade inte alltid fungera och var i starkt behov av genomgång. Efter noggrann planering revs hela styrskåpet ut och ersattes av en modernare styrning under ett planerat underhållsstopp på anläggningen.

Automation

Ombyggnad av en större krossanläggning med 3,6m styrskåp med 43 motordrifter & styrning baserat på Siemens S7-1500.

Ny styrning till rejäl stensåg med 2,8m klinga, precision ner till 1/10mm & helautomatisk drift utefter inmatade önskemål, SMS vid färdigställande & fel. Baserad på Siemens S7-1500 & NORD frekvensomriktare. 

Vi fick här en förfrågan om övervakning av en avlägsen lagringsplats för pellets som gärna blir varmt och självantänder under vissa omständigheter. Spjutliknande temperaturgivare sticks ner i högen på lämpliga ställen, som är kopplade till ett styrskåp. PLCn i skåpet övervakar temperaturerna och ringer upp när det blir kritiskt, temperaturerna går även att fjärravläsa.
Här monterar vi ny styrning till en mobil betongblandare. För mätning finns bl.a 2 vågar och 2 flödesmätare, blandninger sker helt per automatik och kan styras via radiosändare. Recepten ändras enkelt via touchpanalen på styrskåpet.

Maskinteknik

Detta är en specialbult till en för kunden väldigt viktig maskin, leveranstiden som reservdel uppgick till flera veckor så vi fick rycka in och tillverka ett tjugotal på ett dygn.
Här har vi planat och o-ringat ett motorblock till en herre som hade problem med att topp-packningarna gick sönder hela tiden.
Vi fick in en havererad växel där utgående axel i motorn brustit, på bilden syns den nya axeln som svarvats och monterats i motorn.
Här har vi renoverat en släpringad motor efter ett haveri, nya borsthållare monterades på glasfiberaxel med nytillverkade isolatorer emellan.

Service

Här kollar vi till en 70KV transformator, efterdrar bultar, letar efter läckage mm.
Här är det en skapligt stor elmotor som får en genomgång med nya lager, svarvning av släpringar, rengöring mm.